Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، دکتر ایرج حریرچی در یک نشست خبری که در ستاد ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: اخبار منتشر شده در زمینه فوتی‌های قم را تکذیب می کنم اگر حتی نصف و یک چهارم این آمار هم درست بود، من استعفا می دهم. کسانیکه ادعایی درباره تعداد فوت شده‌ها بر اثر این ویروس دارند طی نامه‌ای رسمی و محرمانه اسامی را به ما اعلام کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در زمینه مبتلایان و فوت شدگان به دلیل ویروس کرونا هیچ دستگاهی بجز وزارت بهداشت آمار رسمی ندارد، افزود: از روز گذشته تاکنون آمار فوتی‌های ویروس کرونا چهار نفر افزایش پیدا کرده و شمار قربانیان کرونا به 12 نفر رسیده است.

دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی با ویروس کرونا همچنین اظهار کرد که در حال حاضر 900 نفر در کشور علایم شبیه آنفلوآنزا و کرونا دارند.

حریرچی این را هم گفت که نتیجه تست کرونا رییس دانشگاه علوم پزشکی قم هم مثبت اعلام شده است.

به گفته وی، در حال حاضر دو بیمارستان در قم مشغول فعالیت است که یکی از آن‌ها با ظرفیت 80 درصدی و دیگری با ظرفیت 20 درصدی پر شده‌اند.

وی درباره تست کرونا نیز اظهار کرد: اگر در خانواده‌ای یک نفر به ویروس مبتلا شده باشد و نتایج آزمایش‌اش مثبت باشد از سایر اعضا که علائم آنفلوآنزا دارد تست گرفته نمی‌شود چرا که یک خانواده همزمان نمی‌تواند به چند ویروس مختلف مبتلا شوند.

حریرچی ادامه داد: از زمانی که ویروس کرونا در کشور چین شیوع پیدا کرد، ما در کشور خود آموزش‌های لازم در این زمینه را به بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و سایر مردم را دادیم. در حال حاضر شرایط در کشور تقریبا به ثبات رسیده و توانستیم مشکل را به حداقل برسانیم. از همگان می‌خواهیم که اشتباه نکنند و فکر نکنند که اگر مسائل را به صورت تشدید یافته بیان کنند مسئولان از خواب بیدار می‌شوند.

معاون وزیر بهداشت افزود: این‌که ما مدارس و دانشگاه‌ها را تعطیل کنیم به معنای این نیست که مردم به سفر روند در حال حاضر اعلام شده است که ورودی به استان گیلان 20 درصد بیشتر شده است که این موضوع اصلا نشانه خوبی نیست.

به گفته حریرچی،  بعد از استان قم، دومین استان از نظر شدت درگیری استان "گیلان" است.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه با قرنطینه به هیچ عنوان موافق نیستیم گفت: قرنطینه برای قبل از جنگ جهانی اول برای طاعون و وبا است و چینی‌ها نیز در حال حاضر از قرنطینه‌ای که شده راضی نیستند. قرنطینه تبعاتی دارد و ما با قرنطینه موافق نیستیم.

حریرچی در عین حال گفت: برخی کشورهای مختلف تعداد مبتلایان و فوت شده‌ها را کتمان می‌کنند. بر اساس برخی آمار غیر رسمی ۱۸ نفر در یکی از کشورهای جنوبی همسایه ما فوت شده‌اند که به هیچ وجه اعلام رسمی نشده است.

دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی با ویروس کرونا در ادامه در پاسخ به سوالی درباره اینکه گفته می‌شود برخی از بیمارستان‌های خصوصی مانع استفاده کادر درمانی از پوشش می‌شوند گفت: استفاده از لباس های مختلف سطح بندی دارد.  اگر دکتری کسانی را می‌بیند که دارای علائم حاد تنفسی هستند باید از ماسک خاصی استفاده کند. در حل طبق سطح‌بندی و پروتکلی که از حدود یک ماه و نیم پیش اعلام کردیم، معلوم شده است که چه کسی باید چه چیزی استفاده کند.

وی در ادامه در مورد نحوه دفن قربانیان کرونا گفت این موضوع پروتکل کاملاً مشخصی که از پیش تعیین شده دارد و برای سازمان جهانی بهداشت است و عین آن اجرا می شود.

وی در ادامه در پاسخ به این سوال که چرا علی رغم اینکه وزیر بهداشت هفته گذشته اظهار کرده بود ویروس کرونا پشت مرزهای ایران است اما دولت برای انبار ماسک یا مواد ضد عفونی تمهیداتی نداشته و باعث شد در داروخانه ها صف‌های طولانی تشکیل شود؟ اظهار کرد:  در مورد ماسک گفته شده که مردم عادی احتیاجی به ماسک ندارند و فقط مراقبین آن هم با سطح بندی به آن احتیاج دارند یعنی کسانی که از این بیمار مراقبت می‌کنند به آن احتیاج دارند یا کسانی که در خانه از آنها مراقبت می کند. اگر افرادی در خانه از بیمار کرونا یا آنفلوانزا مراقبت می‌کند باید از ماسک استفاده کند و همچنین افرادی که علائم سندروم حاد تنفسی دارند باید از آن استفاده کنند.

حریرچی به سوداگری و احتکار اشاره کرد و گفت: از دادستان اردبیل تشکر می‌کنیم که درحال حاضر دو داروخانه را پلمپ کرده است.

حریرچی در پاسخ به سوالی در مورد اختصاص بیمارستان‌های بیشتر برای آمادگی در مقابل ویروس کرونا نیز توضیح داد: در حال حاضر در ٣ سطح بیمارستانهایی اختصاص یافته است و در شهرهای بزرگ چندین بیمارستان در سه لایه پیش‌بینی شده است.

دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی با ویروس کرونا در مورد این موضوع که چرا بیمارستان‌های جدیدی در کشور ویژه درمان و بستری بیماران مبتلا به کرونا ویروس نیز ساخته نمی شود، افزود: طبق اصول علمی دنیا بیمارستان‌هایی که الان مشغول کار هستند در این خصوص بهتر عمل می‌کنند. با این حال مقاومت‌هایی وجود دارد و زمانی که خواستیم بیمارستانی در برخی نقاط برای این منظور در نظر بگیریم مردمی برخی از مناطق تظاهرات کردند که چرا این بیماران در این محل آورده می‌شود.

به گفته دبیر ستاد ویژه مدیریت پیشگیری از آلودگی با ویروس کرونا،  ۸۰ درصد از کسانی که ابتلای آنها به کرونا مثبت اعلام شده است با اقدامات معمولی مثل مصرف مایعات، استراحت مناسب، غذای مقوی و ... بهبود پیدا می‌کنند،  این افراد نیاز به اقدامات بیشتری ندارند. پزشکان عمومی، داخلی و عفونی نیز می‌توانند اقدامات لازم را در این خصوص انجام دهد. درصد باقی مانده نیزکه ابتلا آنها شدیدتر است، در بیمارستان‌ها بستری می‌شود.


وی ادامه داد: یکی از مشکلاتی که وجود دارد این است که افرادی که سرما خورده‌اند و بارها نیز تجربه مشابهی داشتند، با مراجعه به بیمارستان عنوان می‌کنند که از این بیماری می ترسند و درخواست می کنند تا آنها را برای چند روز بستری کنیم، اما باید گفت که بیمارستان‌ها عفونی‌ترین نقاط دنیا از لحاظ ابتلا هستند. سیاست چین هم در مورد این بیماری کمبود بیمارستان یا اثربخشی بیمارستان نبوده، بلکه آنها مراقبت‌های در منزل را پیشنهاد می‌دهند و حتی کادر پرستار و پزشک را به منازل ارسال می‌کنند.

حریرچی در خصوصد علت دیر اعلام شدن تعداد  افراد مبتلا به کرونا در کشور و توئیت یک مقام ترکیه ای نیز توضیح داد: روز جمعه ساعت ۱ بعد از ظهر دکتر جهانپور مصاحبه ای انجام دادند و تعداد افراد مشکوک به ابتلا را  738 نفر اعلام کردند. ساعت ۳ تا ۴ بعد از ظهر نیز وزارت خارجه ترکیه مکالمه یک ساعته ای را  با وزیر بهداشت ایران انجام داد. بعد از همین ساعت نیز این آمار را توئیت کرد. این درحالیست که منابع خبری می گویند که چرا این آمار از سوی ایران اعلام نشده است؟ درحالیکه ما خودمان قبل از توئیت مذکور این آمار را اعلام کرده بودیم.

وی ادامه داد: همچنین یک هفته است که کیت های تشخیصی که از سوی سازمان who تولید شده به ایران تحویل داده شده است. بعد از استفاده از این کیت ها بود که اعلام افراد مبتلا در کشور اعلام شدند. در حال حاضر بیش از ۶۰۰۰ کیت به ایران تحویل داده شده است. ما خودمان نیز در حال تولید این کیت‌ها هستیم و بعد از این زمان بود که تعداد افراد مبتلا در کشور اعلام شدند.

کد خبر 486586 برچسب‌ها كروناويروس وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران استان قم

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: كروناويروس وزارت بهداشت و درمان كرونا در ايران استان قم بیمارستان ها وزیر بهداشت حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۰۲۶۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟

غزال زیاری- اکثر مردم حداقل سالی یک‌بار سرما می‌خورند و درنتیجه سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین تجربیات انسانی به شمار می‌رود؛ اما حالا این سؤال مطرح است که در تاریخ هوموسپینس (انسان خردمند)، اولین بار انسان‌ها از چه زمانی دچار سرماخوردگی شده‌اند؟

پاسخ دادن به این سؤال کار سختی است؛ چراکه ویروس‌های متعدد و زیادی باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و از سوی دیگر، تعداد کمی از این ویروس‌ها در بقایای انسانی باقی می‌مانند؛ اما قدیمی‌ترین شواهد باستان‌شناسی انسان‌ها، حکایت از آن دارد که برخی از اولین انسان‌های هومو سپینس متعلق به حداقل سیصد هزار سال پیش با سرماخوردگی دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

سرماخوردگی چیست؟

"سرماخوردگی" اصطلاحی کلی برای گروهی از عفونت‌های تنفسی است که معمولاً در افرادی با سیستم ایمنی سالم، به‌صورت خفیف بروز می‌کند. راینوویروس‌ها، کرونا ویروس‌ها و ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV) اغلب باعث ایجاد سرماخوردگی می‌شوند و قبل از اینکه این پاتوژن‌ها بین انسان‌ها گسترش پیدا کند، احتمالاً انسان آن‌ها را از مهره‌داران دیگر دریافت کرده‌ است.

جوئل ورتهایم، ویروس‌شناس فرگشتی دانشگاه کالیفرنیا دراین‌باره توضیح می‌دهد: «زندگی در مجاورت حیوانات راه ساده‌ای است که انسان را در معرض مکرر ویروس‌های جدید قرار دهد و همین می‌تواند منجر به تبدیل‌شدن این ویروس به یک ویروس بومی انسانی شود.»

انتقال ویروس‌ها از حیوان به انسان؟

معمولاً در صورت انتقال ویروس حیوانی به بدن انسان، این ویروس نمی‌تواند باعث ایجاد عفونت شود؛ چون با بدن میزبان جدیدش سازگار نیست. بااین‌حال، گاهی یک ویروس مجموعه‌ای از ژن‌های مناسب را برای جهش موفق و حتی انتشار در بین انسان‌ها در اختیار دارد؛ مثلاً ویروس‌های کووید-۱۹ و آنفولانزای خوکی به همین شکل پدید آمده‌اند.

دانشمندان فرضیه‌های متعددی درباره زمانی که ویروس‌های سرماخوردگی برای اولین بار شکوفا شدند، مطرح کرده‌اند و جالب اینجاست که شروع آن‌ها در نقاط بسیار متفاوتی از جدول زمانی انسان قرار می‌گیرد. تعدادی از محققان بر این باورند که انتقال ویروس‌ها از حیوانات به انسان، در طلوع تمدن بشری (بین ۵ هزار تا شش هزار سال قبل) صورت گرفته؛ زمانی که انسان‌ها زندگی در محله‌های نزدیک به هم را آغاز کردند؛ بدین ترتیب پاتوژن‌ها راحت‌تر می‌توانستند پخش شوند و در آن زمان، انسان‌ها شروع به پرورش حیواناتی مملو از ویروس نمودند.

البته که همه دانشمندان موافق این فرضیه نیستند.

فرانسوا بالوکس، زیست‌شناس محاسباتی دانشگاه کالج لندن بر این باور است که جمعیت‌های شکارچی-گردآورنده که به کشاورزی نمی‌پرداختند، از طریق شکار در معرض ویروس‌های حیوانی قرار می‌گرفتند. شکارچیان از قبل از انسان‌های خردمند هم وجود داشته‌اند (مثلاً در گونه‌های انسان‌تبار منقرض‌شده‌ای مثل انسان‌های راست‌قامت (Homo erectus) که اولین بار ۲ میلیون سال پیش ظهور کردند). بالوکس معتقد است که ویروس‌های سرماخوردگی مختلف در طول فرگشت انسان در زمان‌های مختلف در رفت‌وآمد بوده‌اند.

او دراین‌باره می‌گوید: «فکر می‌کنم احتمالاً یکی از رویدادهایی که منتهی به افزایش قابل‌توجه جذب عوامل بیماری‌زا در انسان شده، گسترش انسان‌ها به خارج از آفریقاست که طی آن، افراد ویروس‌های سرماخوردگی جدیدی را دریافت کردند.» قدمت اولین انسان‌های خردمند در خارج از آفریقا به حدود دویست و ده هزار سال قبل بازمی‌گردد.

بررسی ویروس‌های سرماخوردگی باستانی

ورتهایم دراین‌باره می‌گوید: «رد پای بیماری ناشی از سرماخوردگی، به‌خوبی باقی نمی‌ماند.» این ویروس‌ها معمولاً علائم عفونت را در بافت‌های نرمی مثل ریه‌ها باقی می‌گذارند که پس از مرگ از بین می‌روند و اثری از آن‌ها در استخوان‌ها و دندان‌های مقاوم باقی نمی‌ماند.

ژنوم‌های ویروسی در بقایای انسان‌های باستانی یافت شده که البته تنها مربوط به ویروس‌های مبتنی بر DNA است و نه ویروس‌های حاوی RNA که این پسرعموی ژنتیکی DNA، در بین ویروس‌های سرماخوردگی بسیار رایج‌تر است.

لوسی فان دورپ، متخصص ژنتیک دانشگاه کالج لندن در این رابطه توضیح می‌دهد: «RNA سریع‌تر از DNA تجزیه می‌شود، درنتیجه بازیابی آن به‌مراتب سخت‌تر است. به همین خاطر است که تا به امروز، هیچ ویروس RNA از مواد باستانی کشف نشده است.»

بالوکس و فان دورپ با انجام حفاری‌هایی در سیبری، به جست‌وجوی ویروس‌های باستانی در دندان‌های انسان پرداختند. در مقاله منتشره در bioRxiv آن‌ها از دو ژنوم باستانی برای یک ویروس DNA به نام آدنوویروس C انسانی نام بردند که می‌تواند باعث ایجاد علائم سرماخوردگی شود.

طبق تخمین محققان، آخرین جد مشترک این ویروس‌ها تقریباً به هفت‌صد هزار سال قبل برمی‌گردد ( یعنی مدت‌ها قبل از ظهور انسان‌های خردمند یا هومو سپینس‌ها). این احتمال وجود دارد که این ویروس‌ها از بدن شامپانزه‌ها یا گوریل‌ها به انسان‌ها منتقل شده باشند، اما این‌که دقیقاً چه زمانی اتفاق رخ‌داده، در حد حدس و گمان باقی مانده است.

یافت بقایای کروناویروس قرن شانزدهمی

باوجود آنکه دانشمندان هنوز ویروس‌های RNA از دوران باستان پیدا نکرده‌اند، اما موفق به یافتن یک ویروس کرونای قرن شانزدهمی در پالپ دندان اسکلت‌های انسان در فرانسه شده‌اند. RNA یافت‌شده با کروناویروس‌های شناخته‌شده امروزی متفاوت است و این حکایت از آن دارد که این پاتوژن‌های تاریخی ممکن است یا از بین رفته باشند یا فراتر از تشخیص، فرگشت یافته باشند.

در هر حال این احتمال وجود دارد که این ویروس کرونا به گردش خود در بدن انسان ادامه داده باشد؛ اما در دوران مدرن، توالی‌یابی نشده است. فان دورپ در این رابطه توضیح می‌دهد: «بسیاری از ویروس‌های عامل سرماخوردگی، در شرایط امروزی توالی ضعیفی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان از ویروس‌های کرونای سرماخوردگی که به‌طور منظم در گردشند، نام برد.»

بالوکس و همکارانش حالا و با در اختیار داشتن بقایایی کمیاب از ویروس‌های باستانی، بر پاتوژن‌های گذشته نزدیک تمرکز کرده‌اند و در حال مطالعه روی بقایای انسانی هستند که در دو قرن گذشته جمع‌آوری و در مراکز پزشکی ذخیره‌شده‌اند.

بالوکس گفت: «احتمالاً در آینده تصویر جمعی مناسبی از ویروس‌هایی که در طول ۲۰۰ سال گذشته با ما بودند، خواهیم داشت. این می‌تواند ردیابی تاریخچه این ویروس‌ها درگذشته‌های دور را برای دانشمندان آسان‌تر کند.»

منبع: livescience

۵۴۳۲۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902910

دیگر خبرها

  • همه ارکان دولت درگیر طرح نهضت ملی مسکن/ جهادگران پای کارند
  • دومین نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی سمپاد آغاز می‌شود
  • داستان سرماخوردگی در انسان‌ها از چه زمانی آغاز شد؟
  • امدادرسانی به ۱۹ شهرستان درگیر با آبگرفتگی در فارس
  • امام جمعه شیراز : در مجلس ختم و فاتحه، موسیقی می‌نوازند / شراب‌خواری و قماربازی ضرر دارد / یک دانشمند گفته اگر نصف شراب‌فروشی‌ها تعطیل شود، به نصف بیمارستان‌ها نیاز نداریم
  • آخرین تصویر ملوک طلوع‌نژاد پیش از فوت/ عکس
  • همان‌ها که موافق صیانت بودند، وارد مجلس آینده شده‌اند
  • تجلیل از برگزیدگان دومین دوسالانه نشان هدهد سفید در گیلان
  • نتانیاهو با همه درگیر است؛ از سران تل‌آویو گرفته تا مقامات آمریکا
  • صادارت۱۰۰ قطعه جوجه شترمرغ از مرز دوغارون شهرستان تایباد به افغانستان